Dubioza Kolektiv i Halid Bešlić idućeg vikenda u LMC klubu

Dubioza Kolektiv i Halid Bešlić idućeg vikenda u LMC klubu

31.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Još jedan vikend za pamćenje u Lighthouse Music clubu započinje u petak, 9. kolovoza. Na najveću open air pozornicu u Istri stiže sastav koji je svojim realnim tekstovima i nesvakidašnjim zvukom stekao ogromnu reputaciju...  Dame i gospodo: Dubioza Kolektiv!!!!

 

 

Dubioza Kolektiv (BiH)

Grupa koja je nastala iz potrebe da se progovori o važnim problemima bosanskohercegovačkog društva i da se ostatku svijeta pokaže da život na Balkanu postoji i izvan okvira medijskih stereotipa.

Tekstovima svojih pjesama Dubioza Kolektiv žestoko kritizira postratno korumpirano društvo u kojem vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda te istovremeno promoviraju borbu za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

 

Iza angažiranih tekstova stoji bend koji svojim društvenim angažmanom pokazuje da zaista misli ono o čemu govori. U znak podrške prvom bosanskohercegovačkom aktivističkom pokretu Dosta! organizirali su veliki prosvjedni koncert prije općih izbora 2006. godine.

 

Promociju svog četvrtog albuma Firma ilegal održali su ispred zgrade bosanskog parlamenta snažno protestirajući protiv korumpirane vlasti čime su privukli veliku pažnju domaćih i inozemnih medija. Godine 2010. uključili su se u kampanju Predizborno zagrijavanje koja je za cilj imala animaciju mladih da izađu na izbore i glasaju za promjene u okviru koje su održali koncerte u svim većim bosanskohercegovačkim gradovima. Kampanja je rezultirala povećanim odazivom mladih na izborima.

 

Danas, nakon osam godina postojanja i šest studijskih albuma, mogu se pohvaliti uspjesima na koje bi svaki glazbenik bio ponosan: velikom bazom fanova u cijeloj regiji (album 5 do 12 je imao više od 200.000 download-a) i trećom nominacijom za regionalnu MTV nagradu Best Adria Act. Van Balkana. Isti je uradak bio nominiran za IMPALA nagradu kao nezavisni album 2011, a BBC i magazin Time okvalificirali su ih kao autentični glas bosanskohercegovačkog naroda.

 

Zvuk benda kombinacija je tradicionalnih glazbenih formi s elementima hip-hop-a, reagge-a, dub-a i rock'n'roll-a, obojena jedinstvenim iskustvom koje je njihove živote promijenilo zauvijek. Njihove energične žive svirke prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj glazbenoj sceni.

 


Dubioza Kolektiv

www.dubioza.org

www.facebook.com/dubioza

www.twitter.com/dubioza

www.myspace.com/dubioza

 

DUBIOZA KOLEKTIV

OD BAHA DO SEVDAHA, OD ROKA DO KAZAČOKA

 

09. kolovoza s početkom u 23:00 sata

LMC LightHouse Music club

Vodnjan, Krnjaloža 1.

 

Nastupa:

Dubioza Kolektiv (BiH)

 

Almir Hasanbegović -- Vokal

Adis Zvekić -- Vokal

Brano Jakubović -- DJ / klavijature

Vedran Mujagić -- Bas

Armin Bušatlić -- Gitara

Senad Šuta -- Bubnjevi

Mario Ševarac -- Saksofon

 

Prodaja ulaznica:

×          shop.lighthouseclub.com

×          na prodajnim mjestima Glas Istre

×          na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima

×          na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni potražite na https://shop.lighthouseclub.com/payment.php

 

 

 

10. kolovoza s početkom u 23:00 sata

LMC LightHouse Music club

Vodnjan, Krnjaloža 1.

 

Nastupa:

Halid Bešlić (BiH)

 

Prodaja ulaznica:

×          www.shop.lmcclub.com

×          na prodajnim mjestima Glas Istre

×          na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima

×          na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

 

Cijene ulaznica:

×          pretprodaja  – 100,00 kn

×          prodaja i na dan eventa – 150,00 kn

 

Ulaznice po promotivnoj cijeni potražite na https://shop.lighthouseclub.com/payment.php

 

Kolovoz u Lighthouse music club donosi mnogobrojna iznenađenja te u goste poziva najzvučnija imena iz regije. U subotu, 10. kolovoza, na najvećoj open-air pozornici u Istri nastupit će kralj sevdaha, Halid Bešlić!

 

Halid Bešlić (BIH)

Ovaj estradni umjetnik glazbom se počeo amaterski baviti još kao učenik kroz razna kulturno umjetnička društva. Nakon povratka iz vojske počeo je nastupati po sarajevskim restoranima, a službenim početkom karijere smatra 1979. godinu kada je izdao prvu ploču.

 

Od tog trenutka do danas, Halidova karijera poprimila je svjetske razmjere. Održao je na tisuće koncerata diljem kugle zemaljske, nastupao u najprestižnijim dvoranama i surađivao s najeminentnijim glazbenicima, dok je za svoja glazbena ostvarenja i dostignuća osvojio brojne nagrade i priznanja diljem Europe.

 

Gdje god da se pojavi, on je uvijek rado viđen gost. Ako je ijedan Bošnjak postigao sve što se na glazbenoj sceni postići moglo, onda je to bez sumnje Halid.

 

Njegove pjesme diraju u dušu, koncerti su mu prožeti snažnim emocijama, a ljubav koju gaji prema glazbi publika osjeća, cijeni i nagrađuje.

 

Halid Bešlić

http://www.halidbeslic.info/

http://www.facebook.com/pages/Halid-Be%C5%A1li%C4%87/27002986744

 

 

dubioza kolektiv lmc halid bešlić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati