DIGITALISM na INmusic Festivalu!

DIGITALISM na INmusic Festivalu!

24.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Residentadvisor napisao je sljedeće; "Ako Franz Ferdinand stvara rock muziku koja tjera ljude na ples, Digitalism stvaraju plesnu muziku koja tjera ljude na rock'n'roll."

 

Jens Moelle i Ismail "Isi" Tuefekci su hamburžani ujedinjeni pod nazivom Digitalism. Njihov glazbeni izričaj je elektronika, a kako je uobičajeno u tom žanru, zanat su ispekli remiksirajući razne izvođače kao što su Klaxons, Test Icicles ili recimo Futureheads.

 

Rezultati su vrlo vidljivi, naime kada svira neki remiks Digitalisma, plesni podiji se munjevito pune. Singlovi poput "Zdarlight" ili "Jupiter Room" koje su sami producirali, pokrenuli su hype oko ovog dvojca, a ubrzo ih jer primijetila francuska izdavačka kuće elektronike Kitsuné, te im ponudila ugovor.

 

O debi albumu "Idealism", koji je izašao u lipnju 2007. godine, Jens je kazao sljedeće "to je pokušaj širenja vidika i stvaranja novih struktura koje vam u isto vrijeme stvaraju osjećaj nečeg vanzemaljskog i upuštanja u nešto sasvim novo."

 

Godine 2007. izlazi singlica "Pogo", na radost svih ljubitelja elektronike. Duo nakon toga više ne svira samo samo u klubovima nego redovito zauzimaju velike pozornice na cijenjenim glazbenim festivalima poput Lollapalooze, Melt!-a, Hurricanea, Coachelle ili South By Southwesta.

 

Njihovi remiksevi redovito nalaze svoje mjesto u popularnim video igricama, a na INmusicu ćemo ih gledati i slušati na OTP Wolrd Stageu. Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističke zajednice Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te online putem Tisak Media Webshopa i službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna.

INmusic Jarun Zagreb Otp banka Ožujsko vaučer polog Otok mladosti pivo press konferencija festival Facebook Digitalism OTP Wolrd Stage RAVE party live
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati