Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

DANI JULESA VERNEA - PAZIN - predstavljen novi vizualni identitet

DANI JULESA VERNEA - PAZIN - predstavljen novi vizualni identitet

5.6.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na konferenciji za medije održanoj u petak 03.06. u velikoj vijećnici Grada Pazina o Danima Julesa Vernea u Pazinu i novom vizualnom identitetu manifestacije govorili su Gradonačelnik Renato Krulčić, direktor Turističke zajednice središnje Istre Radenko Sloković i Viša stručna suradnica za mjesnu samoupravu, udruge i mlade Grada Pazina Ranka Šepić.

 

 

Gradonačelnik je najavio manifestaciju i ukratko predstavio novi koncept kulturno-turističke  manifestacije „Dani Julesa Vernea“ koji će se u Pazinu održati od 22. do 26. lipnja po 14. put organizirati. Iako se manifestacija održava dugi niz godina ove godine ju po prvi puta partnerski organiziraju Turistička zajednica središnje Istre i Grad Pazin (sa brojnim suradnicima) a osnovni je cilj manifestaciju pretvoriti i prepoznatljiv turistički događaj i doživljaj Pazina i Istre koji će privući brojne posjetitelje i lokano stanovništvo.

 

Petodnevna manifestacija sastoji se od većeg broja kulturnih, kreativnih, zabavnih, avanturističkih i turističkih programa: zborski nastupi, književne večeri, izložbe, ex tempore, radionice za djecu i građanstvo i dr..


Radnja romana Julesa Vernea koja je smještena u Pazin odvija se u doba vladavine austrougarske monarhije, 1867. godine, pa tako glavni dan manifestacije, u subotu 25. lipnja 2011. godine, posvećujemo upravo tom vremenu pretvarajući stari dio grada (od Trga male funtane do Kaštela) u razdoblje druge polovice 19. stoljeća. Ovaj dio grada bit će zatvoren za promet sa autentičnom ugostiteljskom ponudom za posjetitelje (uz gostovanje udruge kuhara Istarske županije), štandovima sa tipičnim proizvodima Istre, te pozornicom za večernji glazbeni program. Brojni kostimirani sudionici će kao pučani, dame i gospoda šetati gradom i stvarati atmosferu 19.stoljeća koju prati glazba, pjesma i ostale zanimljivosti.

 

Dio programa će biti posvećen i djeci koja će u danima prije manifestacije sudjelovati u kreativnim radionicama „pretvaranja“ grada u 19. stoljeće, a na samoj manifestaciji organizirat ćemo „Dječji kutak kapetana Nema“. Atraktivan dio manifestacije sastojat će se i u kostimiranoj inscenaciji ulomka iz spomenute knjige.

Posebnu ponudu manifestacije čini i paket „Voyages extraordinaire - neobična putovanja“ koji uz let balonom uključuje i izlet različitim sredstvima prijevoza Avanturistički pohod „Stazom Mathiasa Sandorfa“, speleološki posjet grotlu pazinske jame „Put u središte zemlje“ i druge.

 

Radenko Sloković i Ranka Šepić predstavili su novi vizualni identitet manifestacije.

Ove godine su po prvi puta Dani Julesa Vernea dobili logo i prepoznatljiv vizualni identitet. Balon na topli zrak koji je poznat u Jules Verneovim romanima ali je dugi niz godina i svojevrsni zaštitni znak pazinske manifestacije, u stiliziranom je obliku postao zaštitni simbol pazinskih Dana Julesa Vernea.

Autorica logotipa i priručnika o grafičkim standardima je Barbara Galant, rođena u Puli 1972, odrasla u Prkačinima kraj Žminja. Završila Grafički fakultet u Zagrebu, smjer dizajn.
U posljednjih 12 godina radi u nekoliko firmi. Od ove godine počinje raditi samostalno.

 

Uz novi logo manifestacije najavljene su i nove web stranice manifestacije www.julesvernedays.com   koje će uskoro biti aktivne i na kojima će se moći pratiti program i rezervirati svoje mjesto na neobičnim putovanjima. Web izrađuje tvrtka Virtus dizajn iz Zagreba koja je i srebrni pokrovitelj manifestacije.

Web će biti na nekoliko jezika: hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom.

dani julesa vernea jules verne pazin
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati