Bomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival!

Bomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival!

3.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sjajan kolumbijski sastav Bomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival! Zasvirat će na OTP World Stageu i pridružiti se do sada najavljenim izvođačima devetog po redu INmusic festivala: The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogi drugi...

 

Bomba Estéreo osnovani su 2005. godine kao projekt vizualnog umjetnika i glazbenika Simóna Mejía, koji je formirao kolektiv okupivši različite DJ-e i vizualne umjetnike, uključujući i neke od najpoznatijih mladih umjetnika u Kolumbiji. Godine 2006., Bomba Estéreo izdali su svoj prvi album naziva "Vol.1", na kojem je Simon započeo dugu i plodnu suradnju sa ženskim MC-jem Li Saumet.

 

Nakon albuma "Vol.1" , Bomba Estéreo nastavili su rad u Sjedinjenim Državama, nastupili na LAMC-u (Latin Alternative Music Conference ), gdje su susreli Tomása Cookmana, utemeljitelja Nacional Records, s kojim su ugovorili izdavanje albuma.

 

Sve je bilo spremno za izdavanje drugog albuma "Estalla" ("Blow Up" u SAD-u ), koji je objavljen u Kolumbiji u rujnu 2008. godine, a predstavljen uživo s punom sastavom koji je uključivao Kikea Egúrrolau na bubnjevima, Juliána Salazara na gitari, Li kao pjevačicu i Simona na basu i produkciji.

 

U srpnju 2009. godine, Nacional Records objavljuje "Blow Up" u SAD-u koji je pokupio sjajne recenzije glazbene kritike i zaradio međunarodno priznanje. Tog ljeta Bomba Estéreo nastupaju na njujorškom Bowery Ballroom i Central Park Summerstageu, dok je njihovu izvedbu New York Times opisao kao "raznobojnu i živahnu". MTV ih je proglasio kao "najbolji novi bend na svijetu" 2010. godine, a između 2011. i 2012. Bomba Estéreo obišli su svijet sa svojom turnejom " Estalla / Blow Up" i u isto vrijeme nastavljaju rad na trećem albumu "Elegancia Tropical", koji je izdan u drugoj polovici 2012. godine. Novi album dobio je odlične kritike i od domaćih i međunarodnih medija te obožavatelja diljem svijeta.

 

Nastup sastava Bomba Estéreo nastavak je programa "Multikulturalizam u glazbi", koji je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cijenjena imena World Musica, kao što je primjerice koncert Tamikresta koji se održao 27. veljače u Zagrebu te koncert Bombina koji će se održati na ovogodišnjem INmusicu. Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

 

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sustava Entrio po cijeni od 299 kuna.

INmusic Jarun Zagreb blagdanski paket Otb banka Ožujsko vaučer polog Otok mladosti pivo press konferencija festival Facebook Bomba Estéreo
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati