'Adorabilis', 'U nizu' i 'Horizont događaja' večeras na festivalu u Svetvinčentu

'Adorabilis', 'U nizu' i 'Horizont događaja' večeras na festivalu u Svetvinčentu

22.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Treća festivalska večer uključuje tri plesne izvedbe - program počinje u 21.30 sati na gradskom trgu uz izvedbu U nizu u koreografiji Ane Mrak. Riječ je o kratkoj plesnoj cjelini nastaloj kao rezultat Izvedbene radionice prve godine izvedbenog smjera BA studija suvremenog plesa.

Fokus radionice počivao je na grupnom radu, zajedničkom stvaranju raznolikih tipova plesnog materijala te individualnom variranju istog. Kroz 20 minuta izvedbe, desetoro plesača tvore međuovisnu grupu koja postepeno akumulira i multiplicira plesni materijal, te kroz različite tipove lančanih reakcija zajednički mijenja ritam, smjer kompozicije i odnose unutar grupe.

Uslijedit će izvedba predstave Adorabilis portugalsko-brazilskog dua Jonasa Lopesa i Landera Patricka, inače dio programa Twenty 17 plesne platforme Aerowaves koji uključuje 20 najperspektivnijih nadolazećih koreografa i plesnih skupina u Europi.

Uzimajući hobotnicu kao simbol višestrukosti, spomenuti autori su stvorili ples u hobotnica-stilu, svrha kojega je progutati, probaviti i izbljuvati razne kulturne i prirodne reference. Octopus Adorabilis koristi svoje tijelo, svjetlo i zvuk kao neovisne elemente koji utječu na ponašanje i reakcije njegovih tumača, jednako kao što glad, temperatura i seksualni nagon utječu na odluke životinja. Predstava Adorabilis bit će izvedena u 22 sata u kaštelu Grimani, a cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

Večer završava uz domaći projekt - Horizont događaja autorice i koreografkinje Martine Nevistić koji nam nudi uvid u nadrealan svijet androgenih bića, koji je istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog. Predstava uprizoruje povezanost mikrokozmosa jedne jedinke, jednog unutarnjeg svijeta, zatim povezanost više jedinki, i u konačnici na koji način se te jedinke odnose prema široj slici svemira, makrokozmosa. Predstava Horizont događaja bit će izvedena u 23 sata u gradskoj loži.

svetvinčenat savičenta festival neverbalnog kazališta kazalište kultura
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati