8 Liburnia film festival- program za 27.08.2010.g.

8 Liburnia film festival- program za 27.08.2010.g.

27.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

BOŽE ČUVAJ LE ZBOR

Naslov: Bože čuvaj Le Zbor
Godina proizvodnje: 2009
Trajanje: 25`
Redatelji: Dalija Pintarić , Lora Šuljić
Scenaristi: Dalija Pintarić , Lora Šuljić , Le Zbor
Kamera: Dalija Pintarić , Lora Šuljić , Gabrijela Ivanov , Le Zbor
Montaža: Dalija Pintarić
Glazba: Le Zbor
Produkcija: NGO Studio , Le Zbor
Kratak sadržaj filma:

„Bože čuvaj Le Zbor“ je kratki dokumentarni film o glazbi, hrabrosti, ljubavi, ponosu i predrasudama, a sve to na samo 2 sata od Zagreba. Autorice filma pratile su Le Zbor na prvom sudjelovanju jednog LGBT zbora iz ovog dijela Europe na Festivalu lezbijskih i gej pjevačkih zborova „Various Voices“ u Londonu. U filmu se može vidjeti da li je uistinu sve bolje na Zapadu, te da li je iz londonske perspektive Hrvatska „Tako lijepa, a tako blizu“.

MIMARA REVISTED

Naslov: Mimara Revisted
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 29`
Redatelj: Danko Volarić
Scenarist: Danko Volarić
Kamera: Silvester Kolbas
Montaža: Hrvoje Mršić
Glazba: Danijel Maoduš
Producent: Nenad Puhovski
Produkcija: Factum
Kratak sadržaj filma:

Zgrada austrougarske gimnazije na brzaka je preuređena u muzej u koji je smještena zbirka kontroverznog kolekcionara Ante Topića Mimare. Naziv zagrebački Louvre, kako su mu tepali, najbolje oslikava nade koje su polagane u taj pothvat. Zagrebački Louvre danas zjapi prazan, posjetitelje se može izbrojati na prste, ali su popratne komercijalne aktivnosti – modne revije, aukcije slika, promocije knjiga, susreti zavičajnih klubova – dobro posjećene. Klasična arhitektura austrougarske gimnazije danas je idealna scenografija za kič-manifestacije svakojake vrste. Pokojni donator ionako je smatrao da smo ‘jako primitivan narod’.

TJESKOBA

Naslov: Tjeskoba
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 53`
Redatelj: Damir Čučić
Kamera: Mario Britvić , Damir Bednjanec
Montaža: Damir Čučić
Producent: Daniela Draštata
Produkcija: HRT
Kratak sadržaj filma:

„Mi smo 120 najgorih žena u Hrvatskoj i najlakše nas je prikazati kao šljam ovoga društva. No, ne zaboravite, mi smo i majke.“ Dokumentarni film „Tjeskoba“ pokušava prikazati odnos majka-dijete koja ne počiva na uobičajenim temeljima; zajedničkom životu , fizičkoj blizini i roditeljskoj ljubavi. Protagonistice su zatvorenice kaznionice Požega; fizički i emotivno razdvojene od vlastite djece, a privid obiteljskog života nastoje očuvati komunikacijom putem telefona ili pak kroz rijetke dječje posjete. Skupinu odvažnih majki-zatvorenica film prati tijekom nekoliko mjeseci, a osnovu čine njihovi terapijski sastanci i zatvorska svakodnevica. Filmom „Tjeskoba“ kolaju visoko emotivni odnosi nastojeći dati intimnu sliku neuobičajene dimenzije roditeljske ljubavi.

MILA TRAŽI SENIDU


Naslov: Mila traži Senidu
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 83`
Redatelj: Robert Tomić Zuber
Scenarist: Robert Tomić Zuber
Kamera: Pero Barić , Mario Marko Krce
Montaža: Andrija Gvozdić Michl
Glazba: Danijel Maoduš
Produkcija: Maxima film , Pro.ba , Baš Čelik , Emotionfilm , Propeler film , HRT
Kratak sadržaj filma:

Mila Janković (Senida Bećirović) je djevojčica nestala u svibnju 1992. godine, kada su u njeno mjesto Caparde, u Bosni i Hercegovini, ušle srpske vojne snage. Pedeset mještana, među njima i njezina majka Senada (25) i starija sestra Sanda (3), nestalo je ili je ubijeno. Šesnaest se godina vjerovalo da je i tada devetomjesečna Senida doživjela istu sudbinu. No, Senidina priča je ipak nastavljena. Godine 1993. malu Senidu smještaju u beogradsku obitelj Janković, u dom Živke i Živana. Odgajana u građanskoj, imućnoj, pravoslavnoj obitelji Senida dobija novo ime - Mila Janković.

GADJO MANOUCHE
Web: http://www.myspace.com/gadjomanouche 

Dirty Gipsy Swing Machine ... with a soul!

Gadjo Manouche je osnovan 2008 godine u Veljači, večinom od članova Sick Swing Orchestra. Početnu postavu čine Mario Žuvela-kontrabas, Ivan Grgić-gitara i Krešimir Tomić-gitara. Kao trio nastupaju po klubovima u Zagrebu svirajući isključivo glazbu Djanga Reinhardta-Gypsy jazz! Kroz neko vrijeme pridružuju se još dva člana i to, Berislav Gavranić na klarinetu i Luka Nekić na gitari. Time Gadjo Manouche poprima formu kvinteta po uzoru na slavni Hot Club de France! Sudjeluju na raznim Gypsy jazz festivalima i ostvaruju suradnju sa celjskim big bandom te sa njima nastupaju po Sloveniji!
 
http://www.liburniafilmfestival.com 

dokumentarni filmovi liburnia film festival film filmoteka igor bajok
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati