8 Liburnia film festival - program za 28.08.2010.g.

8 Liburnia film festival - program za 28.08.2010.g.

28.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

REDOVNIK

Naslov: Redovnik
Godina proizvodnje: 2009
Trajanje: 23`
Redatelj: Davor Kanjir
Scenarist: Davor Kanjir
Kamera: Srđan Kokanov
Montaža: Ina Kovačec
Producent: Davor Kanjir
Produkcija: Akademija dramske umjetnosti
Kratak sadržaj filma:

Portret poslovnog čovjeka i oca troje djece s tri različite žene koji slobodno vrijeme provodi kao zen-budistički redovnik u glavnom gradu Hrvatske.


POŠTAR S NASLOVNE STRANE

Naslov: Poštar s naslovne strane
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 30`
Redatelji: Tomislav Mršić , Tomislav Topić
Scenarist: Davor Šišmanović
Kamera: Alan Stanković
Montaža: Tomislav Topić
Producent: Damir Terešak
Produkcija: Maxima film
Kratak sadržaj filma:

Splitski poštar Tonči Katavić u kolovozu prošle godine iznenada je netragom nestao. Zajedno s njim nestalo je i 126.277 kuna koje je Katavić, kao mirovine, trebao podijeliti umirovljenicima u Podstrani. Katavić je ujutro uzeo novac namijenjen umirovljenicima, zadužio službeni motor te krenuo obaviti posao. Kako se do 15 sati nije javio na radno mjesto, šef poštanske poslovnice slučaj je prijavio policiji. Ubrzo je pronađen ostavljeni službeni motor kojega je Katavić koristio, no njemu ni novcu nije bilo ni traga ni glasa. Ta vijest pokrenula je niz medijskih špekulacija, kako je Katavić ukradenim novcem platio kćerkino liječenje. Tako je krenula priča koja je Tončiju priskrbila nadimak Robin Hood.

CIKLUSI


Naslov: Ciklusi
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 54`
Redatelj: Vladimir Gojun
Scenarist: Vladimir Gojun
Kamera: Robert Krivec
Montaža: Vladimir Gojun
Glazba: Vladimir Gojun
Producent: Siniša Juričić
Produkcija: Nukleus Film
Kratak sadržaj filma:

Dokumentarni film „Ciklusi“ prati borbu za život 25-godišnjeg mladića po imenu Joško Morović, čiji je pokušaj studiranja fotografije i filmskog snimanja zaustavljen zbog raka testisa koji je uznapredovao na pluća. Ime filam poteklo je od šest ciklusa koji su temelj tretmana i borbe protiv raka koju moraju proći svi oni koji obole od ove opake bolesti i moraju biti izloženi kemoterapiji. Filmska je ekipa provela ovih šest ciklusa zajedno s Joškom u bolnici, na jedinstven način prateći njegovu borbu i utjecaj bolesti na njegovu okolinu, prije svega na njegovu obitelj, djevojku i prijatelje. Joško je borac i duboko vjeruje da će se izliječiti i vjeruje samo u jednog pobjednika u ovoj borbi, a to će biti on.

ASTRALIS - INSTITUCIJA

Naslov: Astralis - Institucija
Godina proizvodnje: 2010
Trajanje: 82`
Redatelj: Igor Neljak
Scenaristi: Damir Ludvig , Igor Neljak
Kamera: Branimir Hainš , Dalibor Platenik
Montaža: Igor Neljak
Glazba: Damir Ludvig
Producenti: Damir Ludvig , Goran Vlajić
Produkcija: Kultura Futura
Kratak sadržaj filma:

Elektronski duo “Dogma” kojeg su osnovali Damir Ludvig i Goran Štetić postigao je zavidan uspjeh u Aziji albumom "Land of Utopia" koji je postao prvi trance album na kineskom govornom području. Premijerno izvođenje tog albuma na kinesku Novu Godinu 1998. godine u klubu Mungos u Zagrebu, odjeknuo je snagom koja je Ludvigu, Stelaru i Go Cutu dala strahoviti polet i omogućila da 12. travnja 1998. prirede spektakl pod imenom Astralis: "Full Moon Party" u zagrebačkoj diskoteci The Best. To je događaj koji je pokrenuo novo doba hrvatske klupske scene koja je okrenuta „naglavačke“. Tada su se svi najveći klubovi u Hrvatskoj odjednom pronašli u elektronskoj glazbi. Film se bavi i stvaranjem novih klupskih trendova, glazbenom produkcijom i izdavaštvom, te inovativnim oblicima promocije.

MARINaDA
Web: http://www.myspace.com/marinadamusic

Za riječku Marinadu (Marin Alvir, Robert Merlak, Marko Čavrak i Saša Matić) glazbeni kritičari kažu da je prilično bizaran, ali originalan bend, na svoj način uvrnut i drukčiji. Marinada je nastala 2003. godine kao autorski projekt Marina Alvira a u današnjoj postavi (Alvir, Robert Merlak, Marko Čavrak i Saša Matić) svoj glazbeni izraz gradi kroz jednostavnost, melodioznost i senzibilnost koristeći vokale, akustičnu gitaru, perkusije i PC/human beatbox. Marinada iza sebe ima jedanaest objavljenih albuma.

film ičići igor bajok režiaj liburnia film festival
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati