11. Motovun film festival

11. Motovun film festival

27.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Međunarodni filmski festival, posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama. Utemeljen je 1999. godine, s ciljem da uspostavljanjem međunarodnih kontakata i razmjenom ideja pridonese razvoju i produkciji nezavisnog filma u Hrvatskoj. Prerastao je u jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji. Direktor Motovun film festivala: Igor Mirković. Umjetnički direktor: Rajko Grlić.

U pet dana i noći koliko traje Motovun film festival u nekoliko selekcijskih kategorija prikaže se oko 90 filmova (projekcije pretežno na otvorenom), a Motovun, slikoviti istarski gradić koji tih dana živi u znaku festivala, posjeti više od 20 000 gledatelja. Najboljim filmovima u pojedinim selekcijama dodjeljuju se nagrade. Glavna festivalska nagrada je Propeler Motovuna koji se dodjeljuje najboljem filmu u glavnom programu. Festival prate brojna događanja i dinamičan život na motovunskim ulicama.

Uz Glavni program u kojem će biti prikazana 22 filma, 11. Motovun film festival nudi još pet  selekcija: Novi finski film (igrani i dokumentarni filmovi), Priče o pohlepi i siromaštvu, Das ist Walter  (partizanski akcijski film), Dokumentarci i Posebne projekcije.
Zemlja partner festivala je Finska.

vrijeme: 27.7.2009. - 1.8.2009.
mjesto: Motovun: Kino Trg, Barbacan, Kino Bauer, Još manje kino
organizator: Motovun film festival
www.motovunfilmfestival.com

motovun film festival film manifestacija festival
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati