Najave - Dječji tjedan

Dječji tjedan

Dječji tjedan

Datum i vrijeme: 7.10.2019. - 13.10.2019.

Organizator: Grad Labin

Lokacija: Labin

Ulaznica: 0 Kn

Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu od 7. do 13. listopada, gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenici gradonačelnika Zoran Rajković i Federika Mohorović Čekada te pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj posjetit će dječje vrtiće Pjerina Verbanac i Gloria te Centar "Liče Faraguna".

Za djecu dječjih vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ organizirana je projekcija animiranog filma „Korgi – kraljevski pas velikog srca“ u srijedu, 9. listopada u jutarnjim satima te za učenike osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ projekcija animiranog filma „Kralj lavova“ 7. i 10. listopada u jutarnjim satima. Djeca će projekciju animiranog filma pogledati sa svojim odgajateljima, učiteljima i nastavnicima, a Grad Labin osigurao im je i prijevoz na projekciju.

Osim toga, učenici 4. razreda osnovnih škola posjetit će Gradsku upravu 9. i 11. listopada gdje će se upoznati s načinom rada gradske uprave. Posjetit će gradske upravne odjele, matični ured i ured gradonačelnika.

Za svu djecu i njihove roditelje organizirana je i kazališna predstava Kazališta Smješko „Ježeva kućica“ u nedjelju, 13. listopada u 11,00 sati u kinu Labin. Ulaz na predstavu je besplatan.

Dječji tjedan obilježava se u organizaciji Grada Labina i Labin Zdravog grada.