14. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

29.8.2009. Crna kronika - KAMENA VUNA U BAZENU KRAJ POTPIĆNA? INSPEKTORICA BOŽIĆEVIĆ: SAMI STE SI STAVILI KAMENU VUNU U BAZEN

Foto vijesti

Vlado Krpan iz mjesta Runki, pokraj Zajci, Potpićan u srijedu ujutro je u montažnom bazenu iza vlastite kuće imao što vidjeti. Prema njegovim riječima, bazen je bio prekriven sivkastom tvari, za koju kako kaže, ne zna porijeklo. Susjedi dodaju "sliči na kamenu vunu". "Pozvali smo inspektoricu Božičević, a ona nam je telefonski rekla kako nema namjeru izlaziti na teren, te nas optužila da smo si sami bacili kamenu vunu u bazen i dodala da je to kriminalno djelo", rekli su susjedi koji su uplašeni za vlastitu sigurnost pozvali i policiju jer se na Zavodu za javno zdravstvo danas nitko nije javljao na telefon, a pročelnik Područne jedinice u Pazinu Uprave za inspekcijske poslove Bervida Boris, rekao je da to nije u nadležnosti njihove institucije.

 

Policajac koji je na mjestu događaja napravio uviđaj, ustvrdio je kako policija ne može pomoći u navedenom slučaju, te dodao da je policija kontaktirala inspektoricu ali je ne može prisiliti da dođe. Krpan pak navodi da je tvar u bazen dospjela u noći od utorka 25. na srijedu, 26. kolovoza, jer je večer prije očistio bazen, te dodaje da će istu poslati na analizu.

 

Pročelnik Općine Pićan Anton Bažon slučaj je prijavio medijima, a obavijestio je i župana Ivana Jakovčića. Kako naknadno saznajemo, na teren su ipak izašli inspektorica Marijana Božičević i Boris Bervida koji su sastavili zapisnik. (E.O.)

Upisao: EmZe | Izvor: Regional Express

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  eureka
  30.8.2009.
  19:38
  Božičević i Brevida duo pegla koji od samog početka pokore Rockwool funkcioniraju na principu nadasve objektivnog inspekcijskog nadzora isključivo putem vlastita nosa. S obzirom da još uvijek nisu podesili ostala osjetila mogla se očekivati ovakva njihova reakcija. Sigurni smo da nastavak uskoro slijedi, najvjerojatnije će od strane državnih institucija, a prema preporuci inspektorskog dvojca biti podignuta prekršajna prijava protiv gospodina koji je pronašao kamenu vunu zbog narušavanja dobrog imena firme koja se već proslavila svojim imidžem "dobrog susjeda" iz pićanskog Luga!!!
 • Korisnik
  xshark
  30.8.2009.
  21:34
  Zasto nisu inspektori izasli na uvidjaj? Pa logicno je da dim iz rockwoola u doticaju sa klorom iz bazena napravi kamenu vunu! Sta se ne radi to tako???
 • Korisnik
  DSS
  31.8.2009.
  08:38
  Draga gospođo inspektorice vidim ja da vi pojma nemate o poslu koji obavljate, kako vas nije sram tvrditi da su si ljudi sami bacili vunu u bazen kada poštovani xshark tvrdi drugačije. Moj savjet vama gospođo inspektorice je da odete u tvorniucu rockwool i posjetite uvaženog gospodina xshark-a te da vas on odvede u obilazak tvornice i u detalje objasni postupak zagađivanja okoline na način da sve bude u zadanim parametrima. Mnogo će vam toga biti jasnije, a vi onda možda nećete optuživati nevine građane. S štovanjem! Duh sa sjekirom
 • Korisnik
  xshark
  31.8.2009.
  09:13
  Bravo zagore! Reci ti njoj neka se nauci radit. Samo da nadje nekog drugog za obilazak jer ja ne radim tamo. he he
 • Korisnik
  Navigator
  31.8.2009.
  09:21
  Ja mislim da treba odmah ogradit to kontaminirano područje (bazen), evakuirati stanovništo u radijusu od 500 km te pozvati Muldera, Scully i Skinnera na uviđaj. Scully će analizirati tvar da se utvrdi je li to kamena vuna ili je to neki "Extraterrestrial life". Dajte molim vas, kamena vuna je GRAĐEVINSKI MATERIJAL kao i cement, vapno, pijesak, cigla, knauf ploče i stiropor.
 • Korisnik
  LaBanksy
  31.8.2009.
  10:27
  Imaš pravo, čovjek je dobio besplatno pun bazen građevinskog materijala i još se nešto buni! Nezahvalnici jedni!
 • Korisnik
  fpav
  31.8.2009.
  10:28
  Ovo sam već pitao - što zapravo radi Ministarstvo okoliša? Ovo mora biti jedinstveno u svijetu - da jedno Ministarstvo radi suprotno od onoga za što je osnovano i plaćeno (od naroda). Drugo, ako gđa Božićević nema dokaza da su ukućani samo bacili k. vunu u bazen onda bi trebala odratiti kaznu za klevetu... da o pomanjkanju profestinalnosti i kulture i ne govorimo.
 • Korisnik
  bettie_page
  31.8.2009.
  10:38
  Skroz je nebitna činjenica za ovu priču da je rockwoolovo "skladište" otvoreni plato, i to što kamena vuna nije niti cigla a bogami ni vreća vapna, pa da ju vjetar ne može raznositi. I skroz je nebitno što je prije nekog vremena u kanalu koji prolazi uz plato bilo razbacano i raskomadano više komada građedvinskog izolacijskog materijala, hm..valjda za izlolaciju kanala...? To sigurno vjetar nije mogao donijeti sa stručno zapakiranih paleta sa platoa, a ne ne.. Mora da su NLO-i to podigli pri uzlijetanju sa svoje zemaljske stanice za opskrbu-rockwoola. oh ne, strašne li spoznaje, proizvodnja kamene vune im je samo paravan za vanzemaljske aktivnosti, svi su oni "from the other nation", a nama 'pobunjenicima' su svojim telepatskim sposobnostima isprali mozgove, da smiješnim pobunama radimo diverzije kako nitko ne bi posumnjao...
 • Korisnik
  DSS
  31.8.2009.
  10:50
  Najbolje onda da pozovemo "LJUDE U ČRNEMU" pa neka oni ovo rješavaju jer ovo je njihovo područje.
 • Korisnik
  EmZe
  31.8.2009.
  19:16
  Radio Labin 31.8.2009. U razgovoru sa glasnogovornicom tvrtke Rockwool Adriatic, Anđelkom Toto Ormuž, ona je za naš medij rekla da se taj slučaj ne povezuje sa radom tvornice „Kako i kada dotični gospodim čisti bazen, ja neznam, ali se taj slučaj, ukoliko je istinit ne može povezati sa radom tvornice. Htjela bi napomenuti i to da je gospodin Vlado Krpan, otac aktivistice koja se bori protiv Rockwoola, pa i tu može biti subjektivnosti“ rekla nam je Anđelka Toto Ormuž.
 • Korisnik
  frenky
  31.8.2009.
  20:58
  Gospođo Anđelka, dobro da u okolici ima 100 drugih tvornica kamene vune tako da su je sigurno marsovci donesli kad su došli na odmor i okupali se u bazenu.
 • Korisnik
  eureka
  31.8.2009.
  21:26
  "Htjela bi napomenuti i to da je gospodin Vlado Krpan, otac aktivistice koja se bori protiv Rockwoola, pa i tu može biti subjektivnosti“. Profesionalna laž je opis radnog mjesta gospođe Toto Ormuž, a pitanje je koliko je nas "dobrih susjeda" domorodaca spremno pušiti njezine laži!!!
 • Korisnik
  frenky
  31.8.2009.
  21:56
  Za Rockwooliće i naše doktore vrijedi: "Smrt jednog je tragedija, ali je zato smrt tisuća statistika".. Mi ne želimo biti pokusni kunići i čekati tragediju, a kamo li biti dio statističkih podataka. Rockwoolu nije mjesto u lugu i bilo bi vrijeme da se i oni pomire s tim i spakuju kofere i nas ostave da živimo u miru kojeg smo imali prije njihova dolaska.
 • Korisnik
  frenky
  31.8.2009.
  22:02
  Pošto vidim da su gospoda iz Rockwoola jako dobro upoznati sa svim rodbinskim vezama svojih protivnika i o svima sve znaju, zanima me da li znaju i broj cipela ili gaća? Ča se bave glupostima bolje bi bilo da gledaju ča ispuštaju na dimnjake i gdje im sve tvornica dimi ili pušta. Gospođa Toto je profesionalni PR manager što bi po njenoj logici trebalo značit da laže čim zine jer je plaćena da govori ono što joj drugi kaže, napiše ili ono što netko drugi misli... A što je s onim protivnicima čiji članovi obitelji rade u tvornici? Neka mi to Toto objasni!
 • Korisnik
  nostaradamus
  31.8.2009.
  23:04
  Navi ca ti je slabo opet pogledaj u rijecniku ca znaci rijec "nejebica".
 • Korisnik
  LaBanksy
  1.9.2009.
  00:32
  Ma isto vi anti-rockwool-ovci pišete bezveze. Šta je glasnogovornica kriva? Tko je dopustio tvornicu? I tko je može ugasiti?
 • Korisnik
  DSS
  1.9.2009.
  13:14
  Glasnogovornica je kriva jer radi svoj posao bez trunke moralnosti i etičnosti. Tvornicu je dopustila politika Rh počevši od općine pićan pa do vrha vlade. Ugasiti je možemo samo mi svi zajedno, nikakav pojedinac ma kako god se on zvao. Htio bih još napomenuti da dotična gospođa Ormuž radi za tvornicu rockwool kao PR-manager pa i tu može biti subjektivnosti u plasiranju istinitih podataka javnosti.
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI