27. studeni 2014.
RSS feed
Registracija | Zašto se registrirati ? | Prijava korisnika:

16.8.2009. Kultura - LABIN: OTPAD ZLATA VRIJEDAN

Foto vijesti

Pivski čep, omot žvakaće gume, iskrivljena ukosnica-gdje biste ih prvo smjestili? U smeće, naravno prije pedantno i trendy razvrstano na papir, metal i plastiku? Jedno je sigurno, ako vidite ove predmete, svakodnevni trash, prezentirane pod nazivom "Golden Trash/Zlatni otpad" u starinskoj vitrini na prvome katu Gradske galerije, prvotni podsmjeh zamijenit će divljenje- ovaj niz odbačenih sitnica izrađen je od srebra, zlata i platine.

Švedski umjetnik Lars Torvaldsson poigrao se trivijalnošću i konzumerizmom naših života, a rezultat je "duhovit hommage overloadu ili prekrcanosti beskrajnom količinom prezrenih predmeta bez kojih je svakodnevni život praktično nezamisliv", kako ga u pratećem letku definira kustosica Maja Briski.

Osim otpadom, Torvaldsson se, u društvu nekoliko umjetnika i studenata likovnih akademija tijekom art radionice bavio i hladnim oružjem. Nadomak Labina, u Šumberu, kovačna radionica majstora Đanija Radovića na nekoliko je dana pretvorena u umjetničku radionicu, a rezultat umjetnikove sklonosti pedagoškom radu, tradicionalnog zanata i razmjene znanja su sklopivi džepni noževi, također izloženi u galeriji. (S. Z.)

Upisao: Alija S. | Izvor: Glas Istre

KomentariKOMENTARI:

Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS
Nekretnine Labin
Salon namještaja Noina Arka Labin
Taxi Labin
Pizza dostava Labin
Plin dostava Labin
Apoteka/ljekarna Labin
Automehaničar Autoservis Labin
Kalkulator uštede električne energije

ARHIVA - VIJESTI

ARHIVA - VIJESTI