25. studeni 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

12.7.2017. Politika - DEMETLIKA: GRAĐANI I TVRTKE PLAĆAT ĆE VIŠE ZA ODVOZ OTPADA

Foto vijesti

U dugotrajnoj saborskoj raspravi o konačnom prijedlogu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, koji se donosi kako bi se uskladio s EU Direktivama, sudjelovao je i IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika koji je napomenuo da se Zakon temelji na odvojenom sakupljanju otpada, a ne na recikliranju.

- Vlada ovim zakonom predlaže odvojeno sakupljanje miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada, što dovodi do poskupljenja te usluge za građane koji će morati imati više kanti za odvajanje otpada, a komunalna poduzeća morat će uvesti dodatni odvoz, što će povećati troškove, kazao je Demetlika.

- Gospodarski subjekti koji pripremaju hranu i proizvode još jednu vrstu biorazgradivog otpada moraju isti odvojiti od mješovitog komunalnog otpada, biorazgradivog otpada pogodnog za kompostiranje i potpisati ugovor s gospodarskim subjektom koji ima odobrenje Ministarstva za prikupljanje i zbrinjavanje ostatka hrane. Slijedom toga, komunalnim poduzećima oduzima se dio posla za koji su i osnovani, a hotelijerima i restoraterima stvara se dodatni trošak, napomenuo je Demetlika. (D. GRAKALIĆ)

 

Upisao: labin.com | Izvor: Glas Istre

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  maher5
  12.7.2017.
  10:41
  Hotelijerima, eli? Brojanje ćevapa.
 • Korisnik
  Marx
  12.7.2017.
  11:19
  Kako je ovaj uspio završiti onu višu u Mariboru? Sudeći po javljanjima, kratko, vrlo kratko pamćenje😂😂😂
 • Korisnik
  patrik juricic
  18.7.2017.
  07:02
  Pa da vidimo kako su to drugovi iz ids osmislili ! pa prvo da istina je da imate manje troskova ako se ne odvojeno skuplja na prijevozu.
  ali ono sta upada u oko je to da onda takav otpad se vozi u cere na @reciklazu @ sta znacci tao bi se treao izreciklirati i to divno zvuci daa nema opet onog nesretnog ali, to nece biti tko i taj otpad zbog upotrebe u industriji ( briketi ) zbog povecanje potraznje vozit (skoro sav osim ne metal i staklo ) na kastjun gdje ce se briketirat. i onda cemo mi osobno placat sekundarne sirovine , osobno cemo placat prevoz do kastjuna ,osobno cemo placat briketiranje i voznju tih briketa do odredista a zarada od prodaje? a nje nema jer ce se sklapat takvi ugovori da otkup ce biti mizeran uz rijeci :tako se rjesavamo otpada!

  istina je malo drugacija da dobrom orgaizacijom se taj otpad odvojeno skupi presa i prodaje dalje , prodajom toga se namiruju troskovi a ostatak placamo mi !!

  a ovo sta on prica zna dobro da su mu iz nevladinih udruga kao i ostali strucnjaci govorili da
 • Korisnik
  patrik juricic
  18.7.2017.
  07:04
  da to nije rentabilno i da taj projekt nije isplativ, normalno osim onih kojima je bilo u interesu da se izgradi radi dobave jeftinijeg energenta!

  ali birali smo imamoo i zato jedimo ono sta imamo !
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI