24. studeni 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

11.7.2017. Društvo - ODRŽAN SASTANAK SA VATROGASNOM ZAJEDNICOM ISTARSKE ŽUPANIJE

Foto vijesti

Danas je u prostorijama Grada Labina održan sastanak Gradonačelnika Grada Labina, Valtera Glavičića sa predsjednikom i zapovjednikom Vatrogasne zajednice Istarske županije, Valterom Drandićem te Dinom Kozlevcem.

Sam sastanak potaknut je vremenom u kojem se nalazimo, samom jeku turističke sezone te stalnim prijetnjama od izbijanja požara. Obzirom na broj gostiju koji trenutno boravi u našem gradu, zatraženo je izvješće vodećih osoba pri vatrogasnoj zajednici kako bi saznali stanje sigurnosti po pitanju požara, ali i spremnosti Javne vatrogasne postaje Labin u ovom trenutku.

Valter Drandić izjavio je kako je trenutno stanje zadovoljavajuće te nema nikakvih naznaka i opasnosti od požara, no poziva na oprez koji u ljetnim mjesecima mora biti na višoj razini. "Naša županija je sigurna što je od izuzetne važnosti kako za naše građane, tako i za sve turiste", zaključio je Drandić. 

Zapovjednik Dino Kozlevac, izvijestio je Gradonačelnika kako je razina spremnosti javnih ali i dobrovoljnih vatrogasnih društava u Istri na nivou koji je potreban da se u svakom potrebnom trenutku reagira, a moguće posljedice svedu na minimum. Naše vatrogasne zajednice spremne su na bilo koju vrstu ugroze koja nam se sutra može dogoditi. S ponosom možemo reći da je naše vatrogastvo na razini onoga u najrazvijenijim europskim regijama.

"Pri ovakvim temperaturama sitnice mogu dovesti do katastrofe, stoga i ovim putem pozivamo građane na maksimalan oprez pri rukovanju tvarima koja mogu dovesti do zapaljenja", naglasio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Na zajedničkom sastanku razgovaralo se i o mogućnostima kandidiranja projekata radi dobivanja sredstava iz fondova Europske unije.

 

Upisao: labin.com | Izvor: Labin.hr

KomentariKOMENTARI:

  • Korisnik
    Marx
    12.7.2017.
    11:20
    Bravo dečki! Iako nepotisti, ali rad odlično svoj posao!
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI

ARHIVA - VIJESTI