11. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

21.4.2017. Politika - NEZAVISNI ZAJEDNO - PROGRAM: GOSPODARSTVO

Foto vijesti
Malo i srednje poduzetništvo jedan je od važnijih pokretača ukupnoga gospo¬darskog razvoja i ono potiče privatno vlasništvo i poduzetničke sposobnosti, generira zapošljava¬nje i značajno pridonosi povećanju proizvodnje i ostalih gospodarskih aktivnosti. 

Problemi s kojima se mali i srednji poduzetnici svakodnevno susreću su administrativne prepreke, nelikvidnost, otežan pristup financijama, netransparentnost javne nabave, skupa državna uprava, negativna percepcija poduzetnika i previsoki porezni nameti.

S obzirom da je malo i srednje poduzetništvo ključ izgradnje konkurentnog gospo¬darstva, omogućit ćemo realizaciju slijedećeg:
Otvoreno sveučilište staviti u funkciju razvoja poduzetništva i gospodarstva radi izobrazbe potrebitih kadrova
Unaprijediti suradnju poduzetnika sa srednjom školom
Potrebna je suradnja obrazovanja/znanosti i gospodarstva u jačanju konkurentnosti, jer za stvaranje kvalitetnog gospodarskog razvoja putem poduzetništva kao ključne kompetencije konkurentnog gospodarstva, nužno je stvoriti sinergiju poduzetništva i obrazovanja za poduzet¬ništvo i potrebna je njihova implementacija u razvoj malog i srednjeg poduzetništva.
Stvaranje uvjeta za zapošljavanje domaćih proizvodnih resursa u poduzetničkoj zoni Vinež
Stvaranje uvjeta za kvalitetnije kreditne linije za male i srednje poduzetnike uz subvencioniranje kamata
 
Sve javne natječaje objavljivati u svim lokalnim medijima kako bi svim lokalnim poduzetnicima pružili informaciju i mogućnost apliciranja. 
Na razini grada omogućili bi povoljne kreditne linije gdje bi sufinancirali dio kamate za namjenske kredite ulaganja u obrtništvo i malo poduzetništvo  te sanaciju poslovanja, uz posebnu podršku mladima koji pokreću vlastiti posao. Sve sa ciljem smanjenja nezaposlenosti I poticanje poduzetništva.
 
 
NAŠA POBJEDA JE JAMSTVO PROMJENA! 
 
OSVAJANJEM VEĆINE U VIJEĆU, POSTAJEMO UČINKOVIT KOREKTIV RADA GRADONAČELNIKA! 

Upisao: labin.com | Izvor: Macronet (Sponzorirani članak)

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  Forza Tulio
  21.4.2017.
  09:21
  Vrajži pobunjenici !
 • Korisnik
  Goldfinger
  21.4.2017.
  09:41
  "OSVAJANJEM VEĆINE U VIJEĆU, POSTAJEMO UČINKOVIT KOREKTIV RADA GRADONAČELNIKA!" - ovo je vrlo upitan i defanzivan stav ove liste.. Za pravu vlast i provođenje programa, potrebno je imati i izvršnu vlast i zakonodavnu vlast (tj. ovdje na lokalnoj razini predstavničku).. Dakle, imati i gradonačelnika i vijeće.. Odustajanjem od toga da ova lista ima kandidata za izvršnog čelnika Grada Labina (gradonačelnika), ona odmah u startu ima veliki deficit i jednostavno niti izgleda, niti djeluje ozbiljno.. To je doduše samo moje mišljenje..
  Ja bin po naše to reka ovako: Gradonačelnik bez vijeća je kako morelić prez joj: Moreš cuda se zabovljat, ali praktički niš ne storit. Sejno vredi i obrnuto: Vijeće bez podeštota, so kako joja prez morelića.. Alora cuda onega ca biš ote storit, ali nimaš s cen to storit ili se kilaviš da biš stori.. ;)
  Vijeće more usmjeravat gradonačelnika, ali to je onda kohabitacija i ako je ona nekonstruktivna, zapiramo se va začarani krug blokada, vječnih dogovaranja, paralize vlasti itd..
 • Korisnik
  patrik juricic
  21.4.2017.
  14:05
  goldi tu se slazem sa tobom ! nadam se da ce stavit koji link koji bi poblize objasnjava sta i kako ostvarit gospodarski rast ili prosperitet,
  evo recimo onio sta sam savjetovao pred jedno 6 let valteru ( sadasnjem predstavniku za podestota ) da sve prostore na podrucju st grada stavimo u funkciju, prvo ide gospodarstvo , poslije ide kultura ( ateljei i td ) nakon ostalo
 • Korisnik
  Marx
  21.4.2017.
  14:34
  Ma dajte. Huji ste od Turčina. Ke kaco nan treba Sulejman? Vijeće, sensa duce/Führer trebalo BI biti dovoljno!
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI