14. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

19.4.2017. Politika - NEZAVISNI ZAJEDNO - PROGRAM: DOM ZA STARIJE OSOBE

Foto vijesti
Jedna od temeljnih zadaće svake vlasti u Labinu je da vodi računa o svim socijalnim i dobnim strukturama svojih žitelja. Iz navedenog proizlazi najveći ‘’propust’’ ophođenja prema osobama treće životne dobi a taj je nepostojanje doma za starije osobe o kojemu se priča već nekoliko godina. Jedini ‘’alibi’’ neizvršenja tih planova je sudski spor koji se vodi u vezi zemljišta na kojemu je trebao biti izgrađen.  Vremena više nema, potrebe građana su sve veće (s obzirom na populaciju te životne dobi). Zahtjevat ćemo da se izdvoji neki drugi gradski prostor kako bi se napokon krenulo u realizaciju navedenog (za primjer prostora navodimo RIŠ).
 
Gradovi i općine u Hrvatskoj za gradnju dječjih vrtića i domova za starije i nemoćne osobe mogu povući 100 % novca iz europskih fondova. Tako bi i opremanje budućeg doma namjeravali u potpunosti financirati nepovratnim sredstvima iz fondova EU.
 
Dom za starije i nemoćne osobe trebao bi biti prije svega namijenjen građanima lokalne zajednice, pa bi prema tome trebale biti prilagođene i cijene usluga, jer će dom kao samostalna ustanova sa svojim zaposlenicima morati pozitivno poslovati. Cijena smještaja u mnogim javnim domovima u Hrvatskoj kreće se od 3.900,00 do 4.500,00 kuna mjesečno po korisniku, što je u usporedbi s našim mirovinama još uvijek puno. Boljim definiranjem socijalnog statusa građana olakšao bi se pristup tom problemu kao i njegovom rješavanju u smislu sufinanciranja.
 
S obzirom da je ''''priča'''' o domu umirovljenika u Labinu stara nekoliko godina, uvjerenja smo da se mora pod hitno krenuti u realizaciju istoga. Naša je intencija da dom koji sufinancira Grad bude smještaj za one ljude koji ne mogu sami platiti dom, a ne za one koji imaju imovinu i dobru mirovinu. Po tom bi se pitanju morao napraviti jedan pravedan sustav i jasan cilj da osiguramo bolje uvjete i kvalitetniju skrb za starije i nemoćne osobe u Labinu.
 
NAŠA POBJEDA JE JAMSTVO PROMJENA! 
OSVAJANJEM VEĆINE U VIJEĆU, POSTAJEMO UČINKOVIT KOREKTIV RADA GRADONAČELNIKA !


Upisao: labin.com | Izvor: Macronet (Sponzorirani članak)

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  patrik juricic
  20.4.2017.
  15:35
  nazalost ko ni grad labin tj ids nemate informacije potrebne za ovakav projekt .
  nadam se da cu uspjet negdje doc do poduzeg programa a ne opcenitog ( znaci koliko osoba u ovom momentu bi se smjestilo u takav dom, da li bi pokrivao cijelu opcinu labin ili samo grad labin? da li bi u sklopu bio koji klub? da li bi u njemu bilo i prihvatiliste za nekog ko je izgubio krov nad glavom? koji bazen ? koje aktivnosti bi pokrivao? itd nerazjasnjeno i veoma politicki napisano nazalost nadam se da cu uspjet negdje nac vise razradjeni plan !! doduse puno bolje napisano od ids naklapanja gluposti !!
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI