24. studeni 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

21.3.2011. Politika - OPĆINA PIĆAN BEZ PREDSJEDNIKA ODBORA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Foto vijesti Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan  bilo je riječi, između ostalog,  o tvornici kamene vune Rockwool. Kristina Đurović, dotadašnja članica Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune, u kratkom izvještaju izdvojila je aktivnost koje su poduzete između dvije sjednice Općinskog vijeća. Odbor se sastao kada je objavljena informacija o prekoračenju talija u zraku. Đurović je napomenula kako je tužba protiv Rockwool-a, koju je Općina predala na Općinski sud u Labinu prebačena na Trgovački sud u Pazinu, s obzirom da labinski sud nema ingerencije za rješavanje takvih tužbi. Virđilio Karlić, također član Odbora, na sjednici je iskazao nezadovoljstvo ukupnim zalaganjem Općine u slučaju tvornice kamene vune.

 

Napomenuo je da iako je Vijeće izglasalo sve Odluke koje je predložio Odbor, problem je nastao kada je izvršna vlast trebala sprovesti Odluke. Izdvojio je kako se u predizbornoj kampanji IDS zalagao za bolje sutra, ali sada kad su na vlasti ništa ne poduzimaju. Na sjednici je podnio ostavku na članstvo u Odboru. Čule su se i primjedbe kako Općina nije reagirala kod posljednjeg incidenta, požara u tvornici. Spočitalo se načelniku i predsjedniku Vijeća što nisu došli na mjesto incidenta vidjeti da li je sigurnost mještana ugrožena. Na sjednici Općinskog vijeća, koja je održana proteklog petka, donijeta je Odluka o ukidanju Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune te poslove preuzima Odbor za zaštitu okoliša. 

Na istoj sjednici vijećnici Općinskog vijeća Općine Pićan donijeli su Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice i koeficijenta za obračun plaće općinskog načelnika. Novom Odlukom osnovica za obračun plaće iznosi 2.667,19 kuna bruto. Odlukom nije uvećana osnovica već su sredstva u visini 300,00 kuna namijenjena za topli obrok pribrojena osnovici plaće. Zamjenica predsjednika Vijeća Kristina Đurović razriješena je funkcije predsjednice Odbora za zaštitu okoliša.

Za novog predsjednika predložen je vijećnik Fabricio Lukež, no isti je odbio funkciju. Kornelija Benazić više nije na čelu Komisije za kulturu, šport i turizam, a novim predsjednikom imenovan je vijećnik Matej Selar.

Upisao: EmZe | Izvor: Radio Labin

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  sivi
  21.3.2011.
  19:34
  Neka mi netko navede koje to kvalifikacije ima Selar da bude na čelu komisije za kulturu, šport i turizam? Prosvjetlite me.
 • Korisnik
  sivi
  21.3.2011.
  19:35
  Mislim osim kvalifikacije da diže ruke za većinu IDS prijedloga.
 • Korisnik
  pero 15
  21.3.2011.
  21:35
  Treba naglasiti da predloženom Fabriciju mama radi kao čistačica u Rockwoolu, a tata je bliski suradnik Ružića. Iz navedenog se vidi koliko je IDS zainteresiran za rješavanje problema Rockwool. Nadam se da će članovi njihovih obitelji biti prvi koji će oboljeti!
 • Korisnik
  sivi
  21.3.2011.
  21:56
  Još jedan držač ruke za IDS-ove prijedloge.
 • Korisnik
  sivi
  21.3.2011.
  21:58
  Pa taj je savršen za tu funkciju !
 • Korisnik
  Navigator
  24.3.2011.
  07:26
  Ja isto mislim da je predloženom Fabriciju pas u vezi sa jednom kujom čiji je štenac mirno propustio mačku čiji mačor baca oko na onu mačku koja je skotna sa onim mačorom čiji je vlasnik neki dan pozdravio jednog čovjeka koji pozna jednog čovjeka koji radi za Rockwool. Majko mila, čime se sve ljudi neće baviti... A sve u svrhu zasjedanja na mjesto prozivanih...
 • Korisnik
  patrik juricic
  24.3.2011.
  11:38
  navigator , to ti je kao i donacelnik opcine pican koji je u suradnji sa svojom ekipom iz rockwoola isao na policiju i rekao da ga ja zelim likvidirat !! pa mali je bolesnik !! a ja sam proveo na ispitivanjima u policiji !! i ja ga ne mogu tuzit dalje jer tako kaze odvjetnistvo !! tako i ti ili bilo ko drugi mozete ic na policiju i rec da vam je prijetio neko ... i onda neka ga policija jebe bez veze !! sta se tice fabricija tek je dosao a nije ni vidio proracun i odmah je dignu rukuza proracun a da nije znao sta pise unutra !!???
 • Korisnik
  eureka
  24.3.2011.
  22:48
  Onog trenutka kada sposobnost bude zamijenila podobnost nestat će i ovakvih karikatura koje vode jedinice lokalne uprave i samouprave, vladu, nadležna ministarstva. Promjene mogu nastupiti tek ukoliko nastupi osvještenje birača.
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI

ARHIVA - VIJESTI